Makarony s drůbeží omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg makarónů, 30 dkg krůtích řízků, 2 mrkve, 1 pórek, 2 lžíce oleje, mletý pepř, 1/4 instantní drůbeží polévky, 20 dkg šlehačky, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce škrobové moučky, 1 plátek citrónu na ozdobu
Makaróny vaříme v osolené vodě 12 min. Maso a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na tenké šikmé plátky, Maso, mrkev a pórek opečeme na oleji ze všech stran a osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 5 minut. Přidáme šlehačku a citrónovou šťávu, krátce povaříme, poprášíme solamylem a necháme vzkypět. Makaróny scedíme, vyrovnáme na velkou mísu, přelijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka