Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg makarónů, 30 dkg krůtích řízků, 2  mrkve, 1 svazek pórku, 2 lžíce oleje, 1/4 l instantní drůbeží polévky, 20 dkg šlehačky, 3 lžíce citrónové šťávy, škrobová moučka, 1 plátek citrónu
Makaróny vaříme v osolené vodě 12 minut. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran maso s mrkví a pórkem, osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Přidáme šlehačku a citrónovou šťávou, krátce povaříme, za stálého míchání poprášíme solamylem a necháme vzkypět. Makaróny scedíme, vyrovnáme na mísu, přelijeme omáčkou a zdobíme petrželkou a plátkem citrónu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka