Makaróny podle ďáblice - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg makarónů nebo makaronetek, 25 dkg loupaných přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 feferonka, 1/2 sklenky bílého vína, sůl, drcený pepř, mančský sýr
Osmahneme na oleji celé stroužky česneku s feferonem a drceným pepřem. Jakmile se feferon a česnek zbarví dozlatova, vyjmeme je, přilijeme víno a když se odpaří, přidáme rozmačkaná rajčata (z plechovky) zbavená semínek. Osolíme. Povaříme na prudkém ohni asi patnáct minut.
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a sýr podáváme zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka