Korzárské špagety - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 5 ančoviček v oleji, 3/4 g extra virgin olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžička dobromysli, 1 snítka zelené petrželky, 1 snítka bazalky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 5 lžic pokrájených přírodních rajčat, sůl, mletý pepř, mančský sýr
V dostatečně velké pánvi osmahneme na oleji drobně pokrájený česnek, bazalku a petrželku. Když česnek začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme pokrájené ančovičky, rajčata a dobromysl. Necháme několik minut povařit a přilijeme víno. Když se víno odpaří, odstavíme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Posypeme čerstvě mletým pepřem. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka