Kardinálské špagety - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 10 dkg libové slaniny, 5 vajec, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 5 dkg parmazánu (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř
V misce rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, troškou soli a špetkou pepře. Dáme stranou. V dostatečně velkém hliněném kastrolu osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na proužky. Stáhneme z ohně a postavíme ji stranou tak, aby zůstala teplá.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu s osmahnutou slaninou. Přidáme rozšlehaná vejce a rychle promícháme. Znovu postavíme na oheň. Po dobu ohřívání promícháváme a stáhneme z ohně, když se vejce začnou srážet. Podáváme v tomtéž kastrolu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka