Kakaové tagliarelli - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini, 25 dkg tvarohu, 7.5 dkg másla, 5 dkg parmazánu nebo strouhaného gruyéru, 1 lžíce slazeného kakaa, sůl, mletá paprika, mletá skořice
Dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené. Občas při vaření těstovinu zamícháme.
Zatímco se těstovina vaří, rozdrobíme tvaroh na talíř, smícháme se strouhaným sýrem a ponecháme nad hrncem s horkou vodou.
Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme máslem. Těstovinu posypeme tvarohem, posléze kakaem a několika špetkami skořice a paprikou. Ihned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka