Hnízda s holoubaty - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - vaječných hnízd, 3 mladá vypasená holoubata, 6 plátků libové slaniny, 20 dkg domácí šunky, 7.5 dkg másla, 1/2  cibule, 1  mrkev, 1 snítka celerové natě, 1/2 sklenky madeiry nebo dvojnásobek brandy, 1/4 l lehkého masového vývaru, sůl, mletý pepř
Holoubata dobře očistíme, opláchneme, vysušíme a rozpůlíme. Okořeníme je po obou stranách a převážeme každý kus plátkem slaniny. V dostatečně širokém kastrolu osmahneme na másle jemně nakrájenou zeleninu a šunku, pokrájenou na kostičky. Když se cibule začíná zbarvovat dozlatova, vložíme holoubata. Jedno po druhém obracíme a tak je osmahneme rovnoměrně dozlatova. Pak je svlažíme vínem nebo brandy a když se odpaří, nalijeme dovnitř horký vývar. Dokončíme vaření na mírném ohni a v případě potřeby přilijeme víc vývaru.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka