„Žraloci“ s plísňovým sýrem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - 'žraloků', 20 dkg sladkého plísňového sýra, 10 dkg smetany nebo tekuté šlehačky, 2.5 dkg másla, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, roztopíme jemně máslo v naběračce, přidáme šlehačku, smícháme, osolíme, opepříme špetkou pepře a stáhneme z ohně.
Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), hned ji necháme okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme omáčkou z másla a šlehačky. Pak přidáme rozkouskovaný plísňový sýr, dobře promícháme a posypeme nadrobno posekanou petrželkou. Hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka