Kari krém z kuřete - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kuřete, 20 dkg kořenové zeleniny, 8 dkg slaniny, 12 dkg cibule, 8 g česneku, 4 dkg másla, 20 dkg rajčat, karí koření, 8 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, cayenský pepř
Kuře se uvaří v mírně osolené vodě se zeleninou do měkka. Do kastrolu se vloží na drobné kostičky krájená slanina a nechá se rozpustit. Přidá se cibule a osmahne do růžova, pak jemně nakrájený nebo utřený česnek, máslo, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a kari. Směs se podusí a zapráší moukou, osmahne, zalije vývarem z kuřete (podle možností se přidá šťáva z telecí pečeně), ochutí se solí, mletým pepřem, cayenským pepřem a nechá se za občasného míchání dobře povařit.
Hotová polévka se procedí a do každé porce se vkládá několik větších kousků masa z vařeného kuřete.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka