„Žraloci“ s klobásou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - 'žraloků', 25 dkg salámu (typu katalánského 'fuetu'), 40 dkg loupaných a pokrájených přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1 stroužek česneku, 1  mrkev, 1 snítka celerové natě, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 1 snítka bazalky, 2.5 dkg parmazánu (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř
Salám oloupáme a pokrájíme na nepříliš tenká kolečka. Zlehka ho osmahneme v pánvi na nevelkém množství oleje. Svlažíme vínem, počkáme, až se odpaří, a stáhneme z ohně.
V jiném kastrolu osmahneme na oleji zeleninu pokrájenou na drobno. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme rajčata. Necháme povařit asi deset minut. Přidáme osmahnutý salám, okořeníme a povaříme ještě asi deset minut. Přidáme lístky bazalky a stáhneme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka