„Sláma a seno“ - recept cpt. Cooka
5 porcí: 25 dkg těstovin - vaječných nudlových hnízd, 25 dkg těstovin - hnízd ze špenátových nudlí, 50 dkg čerstvých hub, 5 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. V kastrolu osmahneme celý stroužek česneku a když začne dostávat nazlátlou barvu, vyndáme ho. Pak dovnitř nasypeme houby, osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Přidáme petrželku a stáhneme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme máslem, roztopeným ve vodní lázni. Potom přidáme houby a jemně promícháme. Podáváme ještě kouřící.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka