Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou - recept cpt. Cooka
1 porce:  hladká mouka, rajčatové pyré, 1 lžíce mozzarelly, máslo, sůl, zelená petrželka, 1 lžíce parmazánu, 1 lístek bazalky
Z čerstvého těsta na italské těstoviny připraveného z hladké mouky vydloubáme lžící nočky a uvaříme je. Na pánev dáme máslo, špetku petrželové natě a hustou omáčku z oloupaných rajčat. Do ohřáté směsi zamícháme cavatelli (nočky) a parmazán a ještě prohřejeme. Pak vložíme do hliněné misky, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a ozdobíme čerstvou bazalkou. Ve středně vyhřáté troubě necháme 1/4 hodiny zapéci. Podáváme s červeným vínem, nejlépe Chianti.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka