Zahradní salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 šálky uvařených brambor, 1/2 šálku vařeného celeru, 1/2 šálku čerstvých loupaných salátové okurky, 1/2 šálku ředkviček nakrájených na plátky, 1/2 šálku paprik, 1/2 šálku řeřichy zahradní, 1 hlávkový salát,
zálivka: 1/2 lžičky nakrájené cibule, 1 lžička estragonového octa, špetka mletého pepře, špetka mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 šálku majonézy (nebo jogurt s olejem a žloutkem)
Vařené brambory, uvařený celer a čerstvé oloupané okurky nakrájíme na kostičky, ředkvičky na plátky, papriky na proužky. Vše smícháme s dalšími součástmi (majonézu lze nahradit bílým jogurtem smíchaným se olejem a žloutkem) a položíme na misky na rozložené listy hlávkového salátu. Můžeme ještě přizdobit kolečky vařených vajec a řeřichovými lístečky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka