Pikantní salát s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 vajec, 15 dkg brambor, 10 dkg pařížského salámu, 15 dkg sterilovaného celeru, 6 dkg cibule, sůl, citrónová šťáva, 25 dkg majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu
Vejce uvařená natvrdo, vařené brambory, celer, salám a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do misky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Nakonec pak do salátu přimícháme okořeněnou majonézu promíchanou s jogurtem. Hotový salát upravíme do kompotových skleněných misek a ozdobíme hlávkovým salátem a citrónem. Můžeme jím také plnit vydlabaná rajčata. Podáváme jako předkrm s bílým pečivem, slanými tyčinkami a podobně.
(Vilém Vrabec)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka