Jarní salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg hlávkového salátu, 2 vejce, 1 salátová okurka, 1 svazek ředkviček, 1 mrkev, 2 brambory, 2 rajčata, 5 dkg cibulové natě, 1 sklenka kysané smetany, 1 lžíce octa, 1/2 lžičky moučkového cukru, sůl
Omytý a okapaný hlávkový salát natrháme nadrobno a urovnáme do salátové mísy. Přidáme nakrájená kolečka vařené mrkve, rajčat, vařených brambor, ředkviček, okurek a hustě posypeme cibulovou natí, mírně osolíme a promícháme. Do středu navršeného salátu položíme plátky vajec uvařených natvrdo. Z kysané smetany, octa a cukru připravíme zálivku, kterou podáváme odděleně v omáčníku. Každý si podle chuti připraví salát na svém talíři.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka