Bramborový salát s mátou - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg brambor, olivový olej, vinný ocet, 1 lžička francouzské hořčice, 1 lžička medu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 3 lžíce máty peprné, 1 svazek ředkviček
Menší kvalitní brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupáme, nakrájíme na plátky a smícháme s klasickou francouzskou zálivkou z olivového oleje, vinného octa, francouzské hořčice a medu, dochucenou rozdrceným česnekem, solí a čerstvě namletým pepřem. Nakonec do salátu přidáme nasekanou mátu a tence nakrájené ředkvičky. Kdo si na mátu nepotrpí, může ji nahradit naťovou cibulkou.
Jako příloha je tento salát vhodný třeba i k vídeňskému řízku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka