Bramborový salát s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg brambor, 1 cibule, 10 dkg kořenové zeleniny, 20 dkg nakládaných hub v octovém nálevu, 3 lžíce oleje, ocet, sůl, moučkový cukr, mletý pepř, zelená petrželka
Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu, jemně nasekanou cibuli, pokrájené konzervované houby, sůl, pepř, špetku cukru, trochu zředěného octa a olej. Zlehka důkladně promícháme. Salát před podáváním zdobíme drobnými konzervovanými houbami a jemně pokrájenou zelenou petrželkou. Pro větší barevnost můžeme přidat plátky rajčat, nudličky červených paprik, plátky vajec vařených natvrdo apod.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka