Bramborový salát s fazolemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg brambor, 1 velká cibule, 1 malá cibule, 2 sladkokyselé nakládané okurky, 10 dkg fazolí (vážených za syrova), bobkový list, 1 stroužek česneku, 15 dkg majonézy, sůl, ocet
Předem namočené fazole uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem, malou cibulí a stroužkem česneku doměkka. Když změknou, vodu osolíme a ještě chvíli vaříme. Uvařené fazole slijeme a přísady odstraníme. Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nakrájíme na kostičky, přidáme stejně nakrájené okurky a nadrobno nasekanou cibuli. Nakonec přimícháme uvařené fazole, majonézu, ocet, sůl a vše zlehka, ale důkladně promícháme.
Na salát je vhodné použít barevné fazole. Pokud je nemáme, můžeme část bílých fazolí zbarvit nálevem z konzervované červené řepy a po ochucení je využít na ozdobu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka