Bramborový salát míchaný - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 celer, sůl, ocet na vaření celeru, 75 dkg brambor, 5 dkg fazolových lusků, 2 lžíce oleje, 1/8 l octa, 2 vejce, moučkový cukr, 5 dkg uherského salámu nebo uzeného masa, 1/2 slanečka, 1 nakládaná okurka, 1 jablko, 2 dkg cibule, 1/2 dkg kaparů, mletý pepř, zelená petrželka
Na mísu dáme vrstvu salátu z celeru ve slané a octové vodě do měkka uvařeného a na plátky nakrájeného, vařených nakrájených bramborů, vařených fazolek (horké), vrstvu míšeninky z mlíčí slanečka, oleje, octa, vařených prolisovaných žloutků, na špičku nože práškového cukru. Míšeninu posypeme uherským salámem nebo uzeným masem, očištěným slanečkem, kyselou okurkou, jablkem, vařenými bílky, cibulí a kapary, vše nakrájené. Tak se vrstvy opakují. Na dvě hodiny dáme do studena a před podáváním opepříme a ozdobíme zelenou petrželí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka