Škubánky - recept cpt. Cooka
5 porcí: 1 kg brambor, sůl, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg hrubé mouky, tuk, tvaroh, máslo (tlučený mák)
Oloupané nakrájené brambory dáme do hrnce, zasolíme, zalijeme vodou a dáme vařiti. Brambory nesmějí příliš změknout, pak na ně nasypeme hladkou a hrubou mouku, držadlem vařečky uděláme 5 - 6 otvorů. Až voda vystoupí a mouka je důkladně spařena, přebytečnou vodu scedíme, těsto řádně rozmačkáme a vymícháme, aby bylo tuhé a hladké. Podle chuti dosolíme; pak ostrou lžicí, namočenou v horkém tuku, vykrajujeme kousky a klademe na mísu. Sypeme tvarohem a mastíme máslem, nebo tlučeným mákem a mastíme sádlem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka