Hovězí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 l hovězího vývaru, 15 dkg kuřete vařeného a nakrájeného na kostičky, 1.5 dl smetany, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 lžíce másla, 1 rohlík nakrájený na kostičky, 2 žloutky, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Vývar přivedeme k varu. Žloutky rozšleháme ve smetaně a za intenzivního šlehání je vmícháme do vařícího se vývaru. Přidáme kuřecí maso a dobře prohřejeme. Na menší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme kostičky rohlíku a posypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme do talíře a přidáme osmažené kostičky rohlíku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka