Pizza bramborová - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg brambor, 30 dkg mrkve, 3 pórky, 3 vejce, 3 papriky, 3 rajčata, 20 dkg anglické slaniny, 10 dkg mozzarelly, 5 dkg oliv, 1 lžíce hladké mouky, sůl, rozmarýn, majoránka, tuk na vymazání formy
Veškerou zeleninu dobře omyjeme. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí najemno nastrouháme na struhadle nebo v kuchyňském robotu. Dvě třetiny pórků pokrájíme na nudličky. Nastrouhané brambory, mrkev a pórek nasypeme do mísy a spojíme vejci, přimícháme mouku, osolíme a ochutíme majoránkou.
Formu na pečení vymažeme tukem a její dno poklademe několika plátky nakrájené anglické slaniny. Na ni nalijeme bramborové těsto, které lžící rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C 20 minut.
Mezitím omyté papriky zbavíme semeníků a spolu s rajčaty a zbylým pórkem je nakrájíme na kolečka. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Předpečenou pizzu vyndáme z trouby. Rozložíme na ni zbylé plátky anglické slaniny, kolečka rajčat, papriku, posypeme pórkem a navrch dáme plátky Mozzarelly. Ozdobíme olivami a rozmarýnem. Obloženou pizzu dáme ještě na 10 minut zapéci. Podáváme horké, okamžitě po dopečení.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka