Kynuté bramborové vdolečky se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vařených brambor, 20 dkg hrubé mouky, sůl, 1  vejce, 10 dkg tvrdého sýra, 2 dkg kvasnic, 1/2 lžičky moučkového cukru, 4 lžíce mléka, tuk na smažení
Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, mouku a nastrouhaný sýr. Zvlášť v hrnku si z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a přikrytý necháme vykynout. Přidáme jej k ostatním potravinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 40 minut kynout, poté vyválíme silnější placku, z níž vykrajujeme vdolečky a hned je po obou stranách smažíme.
Podáváme se špenátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka