Bramborové placky plněné zelím - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, 3 vejce, 1 šálek mléka, sůl, 3 stroužky česneku, 15 dkg hladké mouky, 30 dkg kysaného zelí, 5 dkg vepřového sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 jablko, špetka moučkového cukru
Syrové oloupané brambory nastrouháme, vodu vymačkáme a brambory hned zalijeme horkým mlékem, aby nečernaly. Přidáme česnek utřený se solí, vejce a tolik mouky, aby vzniklo řidší těsto. Na rozpálené sádlo na omeletní pánvi lijeme větší placky a pečeme je na obou stranách. Zvlášť si připravíme zelí. Dusíme je na osmažené cibuli, přidáme na nudličky nakrájené jablko, trochu cukru a zahustíme je moukou. Placky plníme zelím, stočíme je a podáváme hodně horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka