Bramborové lívance se sýrovou nádivkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg vařených brambor, 20 dkg syrových brambor, 2 vejce, 4 lžíce mléka, sůl, 1 menší cibule, pažitka, 3 lžíce hrubé mouky, tuk na pečení,
Nádivka: 5 dkg oleje nebo másla, 1 menší cibule, 15 dkg pečeného masa (vařeného nebo dušeného), 5 dkg šunky, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 10 dkg tvrdého sýra, trochu strouhanky
Do hlubší mísy nastrouháme studené vařené i syrové brambory. Přidáme vejce rozšlehané s mlékem, sůl, nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku. Těsto zahustíme moukou. Na vymaštěném lívanečníku pečeme tenké placičky a uchováváme je na teple. Na nádivku osmažíme nakrájenou cibuli na tuku, přidáme zbytky rozsekaného nebo mletého pečeného či dušeného masa, kousek šunky, polovinu strouhaného sýra, sůl, koření, česnek a trochu strouhanky. Vždy dvě a dvě placky spojíme touto nádivkou a povrch lívanců posypeme ještě zbytkem sýra.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka