Bramborová roláda - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, 5 dl mléka, 3 lžíce škvarků, 3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sůl, 8 lžic strouhanky, 3 lžíce vepřového sádla
Brambory oloupeme, nastrouháme, spaříme horkým mlékem, přidáme dobře rozsekané škvarky, utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku. Hmotu promícháme a je-li těsto řídké, zahustíme ještě strouhankou. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme do něj připravenou směs, rozetřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 minut, až povrch a okraje zrůžovějí. Horkou placku vyklopíme na alobal, stočíme v závin a nakrájíme na díly. Podáváme se zelným salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka