Plněné brambory - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 velkých brambor, 1 lžíce zeleného hrášku, zelená paprika, sůl, citrónová šťáva, 1 cibule, tuk,
Na omáčku: 4 rajčata, 1 cibule, 1/4 lžičky mleté papriky, citrónová šťáva, 1 kostka kostkového cukru, 3 lžíce másla, sůl
Brambory oloupeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a naplníme jemně rozsekanou zeleninou, osolenou a pokapanou citrónovou šťávou. Poloviny brambor opět spojíme, spíchneme párátky, dáme je do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova. Rajčata a cibuli rozkrájíme s dusíme na másle, až vznikne kaše, prolisujeme a přidáme zbylé ingredience na omáčku. Teplou omáčku podáváme zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka