Plněné brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 velkých brambor, 1 lžíce zeleného hrášku, zelená paprika, sůl, citrónová šťáva, 1  cibule, tuk,

Na omáčku: 4  rajčata, 1  cibule, 1/4 lžičky mleté papriky, citrónová šťáva, 1 kostka kostkového cukru, 3 lžíce másla, sůl

Brambory oloupeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a naplníme jemně rozsekanou zeleninou, osolenou a pokapanou citrónovou šťávou. Poloviny brambor opět spojíme, spíchneme párátky, dáme je do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova. Rajčata a cibuli rozkrájíme s dusíme na másle, až vznikne kaše, prolisujeme a přidáme zbylé ingredience na omáčku. Teplou omáčku podáváme zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka