Bramborové krokety s karotkou a hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, mletý pepř, 5 dkg oleje, 2  žloutky, 10 dkg salámu, 1 lžíce hrubé mouky, 10 dkg strouhanky, 1  vejce, 15 dkg oleje na smažení, 30 dkg mrkve, 10 dkg zeleného hrášku, 5 dkg másla, 2 kostky kostkového cukru, 1 lžíce hladké mouky
Studené vařené brambory ustrouháme nebo čerstvě vařené prolisujeme. Máslo třeme do pěny se žloutky a solí, přidáme brambory, na kostičky krájený salám, sůl, koření, mouku a podle potřeby strouhanku.
Těsto narovnáme ve vrstvě asi na prst vysoké na navlhčené prkénko a dáme do chladničky ztuhnout. Pak je nakrájíme na krokety, obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhané housce a vysmažujeme na tuku. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostky, zalijeme osolenou vodou a dusíme do měkka. Přidáme odcezený hrášek, trochu cukru a zahustíme máslovou jíškou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka