Bramborové krokety - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg brambor, 15 dkg pečeného masa, 15 dkg uzeného masa, 1 vejce, 1 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, cibule, strouhanka na obalení, tuk na smažení
Vařené loupané studené brambory umeleme na strojku na maso; rovněž umeleme dušené nebo pečené vepřové maso, vařené uzené maso, dáme do mísy, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, trochu jemně strouhané cibule a řádně vše propracujeme. Z těsta upravíme obdélníčky asi 2 cm silné, obalíme je ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném tuku do růžova po obou stranách; obracíme pouze lopatečkou. Tuku nesmí býti mnoho, aby krokety nenasákly.
Příloha: červená řepa, hlávkový nebo okurkový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka