Bramborové krokety - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg studených vařených brambor, 20 dkg hrubé mouky, 10 dkg krupice, 1  vejce, sůl, 3 telecí párky, tuk na pečení nebo na smažení,

Na obalení: 2  vejce rozšlehané s mlékem, strouhanka na obalení

Studené brambory oloupáme a nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a připravíme tužší těsto, ze kterého vyválíme asi 4 - 5 mm silný plát. Rozkrájíme jej na obdélníky dlouhé jako nožičky párků a tak široké, abychom je mohli dobře zabalit. Nožičky párků rozkrájíme podélně na čtvrtky, položíme na pláty těsta a dobře zabalíme, aby při pečení nebo smažení nevypadávaly. Válečky klademe na vymazaný pekáč, potřeme je tukem a upečeme na plotně, avšak můžeme je upéci i v troubě. Jako příloha je výborný salát z červeného zelí.
Chceme-li krokety smažit, rozšleháme vejce s trochou mléka, omočíme je v něm a potom je obalíme ve strouhance. Smažíme ze všech stran na rozpáleném tuku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka