Bramborová omeleta - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg brambor, 8 vajec, 1 cibule, několik snítek zelené petrželky, sůl, 8 dkg másla, 4 dkg strouhaného tvrdého sýra
Na jednu porci počítáme jednu omeletu ze dvou vajec, suroviny rozdělíme podle počtu porcí. Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli na másle lehce ozlatíme, přidáme plátky brambor, opečeme je, osolíme a zalijeme vejci rozšlehanými se sýrem a nadrobno nakrájenou petrželkou. Zapékáme, až vejce lehce ztuhnou. Omeletu sesuneme na talíř a podáváme s dušeným špenátem nebo jinou zeleninou, případně se zeleninovým salátem.
Selskou omeletu získáme, přidáme-li k uvařeným bramborám stejné množství houskových knedlíků nakrájených na kostičky. Pokud jsou již knedlíky oschlé, zkropíme je mlékem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka