Škvarkové knedlíky II. - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vařených brambor, sůl, 1 vejce, 8 dkg krupice, 20 dkg hrubé mouky,
Náplň: 3 dkg tuku, 1 větší cibule, 2 dkg strouhanky, 15 dkg škvarků, mletý pepř, sůl
Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nastrouháme, osolíme, přidáme uvedené přísady a vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme mouku. Vyválíme placku, nakrájíme na čtverce, naplníme nádivkou a dobře uzavřeme. Vaříme 10 - 12 minut ve vařící osolené vodě.
Příprava náplně: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku a zahustíme strouhankou. Po vychladnutí smícháme se škvarky, osolíme a opepříme. Nádivka musí být hustá.
Podáváme omaštěné smaženou cibulkou s kyselým zelím nebo s dušenou zeleninou, například kapustou, mrkví, hráškem apod.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka