Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I. - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg brambor, 25 dkg hrubé mouky, 1  vejce, 35 dkg kysaného zelí, kmín, sůl, vepřové sádlo se škvarky, 1 velká cibule
Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Osolíme, přidáme vejce, mouku a dobře promícháme. Těsto nabíráme vrchovatě na lžíci, mokrou rukou zaoblíme a zaváříme do vařící osolené vody. Je vhodné zavařit jeden knedlík na zkoušku, abychom zjistili správnou dobu vaření. Při vaření knedlíky zlehka vařečkou uvolníme ode dna a obrátíme, aby se dobře povařily.
Mezitím dáme podusit kyselé zelí, které osolíme a ochutíme mletým kmínem. Příliš kyselé zelí nepatrně přisladíme. Odcezené uvařené knedlíky vkládáme do připraveného zelí a předkládáme omaštěné škvarky se sádlem, případně osmaženou cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka