Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg syrových brambor, 150 vařených brambor, sůl, 1  vejce,  trochu mléka, 12 dkg hrubé mouky nebo krupičky, vepřové sádlo, 1 velká cibule, 35 dkg kysaného zelí
Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a přelijeme horkým mlékem. Dáme na cedník odkapat, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl a mouku. Po vypracování těsta z něho tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vařící vodě.
V jiné nádobě si mezitím ohřejeme pokrájené syrové kyselé zelí. Na pánvi na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Hotové knedlíky scedíme, promastíme a promícháme s ohřátým zelím. Podáváme sypané smaženou cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka