Bramborové halušky s brynzou III. - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg brambor, 9 dkg hladké mouky, 13 dkg hrubé mouky, sůl, 12 dkg slaniny, 20 dkg brynzy
Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen. Vodu nesléváme. Zasypeme moukou, osolíme a vypracujeme poměrně tuhé těsto, které protlačíme přes zvláštní struhadlo s otvory velkými asi 1 čtvereční cm do většího kastrolu s vroucí osolenou vodou, nebo z těsta na prkénku odkrajujeme nožem máčeným v horké vodě malé nočky, které vaříme asi 8 minut. Nepromícháváme je, k tomu, aby vyplavaly, postačí, když kastrolem potřeseme. Hotové halušky vybereme cedníkem a částečně odkapané přendáme do jiného kastrolu s rozpálenou na kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme dobře uleželou, rozdrobenou brynzu a promícháme. Můžeme posypat nadrobno nakrájenou pažitkou, zpravidla podáváme s kyselou okurkou či kyselou zeleninou anebo také s hlávkovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka