Bramborové halušky s brynzou a slaninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg brambor, 20 dkg polohrubé mouky, 1  vejce, 20 dkg brynzy nebo tvarohu, 12 dkg slaniny, sůl, pažitka nebo cibulová nať, kopr
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl a dohladka umícháme. Těsto rozetřeme na navlhčené prkénko do výšky asi 8 mm a nožem oddělujeme a do vařící osolené vody vhazujeme podlouhlé kousky. Vaříme je pět až šest minut. Uvařené halušky cedníkem vybereme a necháme okapat. Okapané vložíme na rozpálenou slaninu, promícháme a zasypeme rozdrobenou brynzou. Na talíři sypeme pažitkou nebo zelenou cibulovou natí či koprem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka