Bosáky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg oloupaných syrových brambor, 5 lžic hrubé mouky, 6 lžic krupice, vejce, 3 lžíce tuku, 2 lžíce mléka nebo smetany, sůl, 50 dkg brambor, 10 dkg krupice, 1 vejce, 2 lžíce tuku, 2 lžíce strouhanky, sůl,
Na náplň: 20 dkg hovězího masa, 2 lžíce vepřového sádla, 1 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, mletý pepř, sůl, olej na opékání
Brambory jemně nastrouháme, vodu z nich částečně slijeme, pokropíme je mlékem, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Těsto dobře promícháme a rukou namočenou ve vodě děláme knedlíky velikosti vejce. Zaváříme je do osolené vody a vaříme podle velikosti asi 10 min. Při vaření je opatrně vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené ihned rozkrojíme, omastíme tukem nebo smaženou cibulkou a podáváme se zelím. Výborné jsou s uzeným masem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka