Dršťková polévka se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg drštěk, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2.5 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletý zázvor, 1 stroužek česneku, sůl, majoránka, zelená petrželka, vývar (z kostí)
Dršťky dobře oškrábeme a v několikrát vyměněné vodě vypereme. Dáme je vařit do studené vody a po půl hodině varu vodu vyměníme za další studenou vodu. Vaříme je do poloměkka, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Z másla a mouky uděláme žlutší jíšku, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme se solí utřený česnek, na tenké nudličky nakrájené dršťky a povaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme majoránku. K polévce podáváme slané rohlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka