Zahradnické brambory - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg brambor, 7 dkg mrkve, 10 dkg zeleného hrášku, 10 dkg květáku, 5 dkg vepřového sádla, 10 dkg slaniny, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1 dl mléka, 1 vejce
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou zeleninu uvaříme a nakrájíme na kostičky, brambory na plátky. V polovině tuku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Cibulku přidáme ke směsi zeleniny a brambor, vše lehce promícháme a přesypeme do vymazané zapékací nádoby. Pozvolna v troubě zapékáme. Po chvíli, když je pokrm zčásti propečený, jej zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a pokračujeme v pečení, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.
Podáváme se zeleninovými saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka