Švýcarské brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg vařených brambor, 2 lžíce másla, 4  vejce (vařená na tvrdo), 10 dkg parmazánu, 2  vejce, 1/2 l mléka nebo smetany
Zapékací mísu silně vymastíme polovinou másla. Brambory a vařená vejce nakrájíme kráječem na vejce, každé zvlášť. Do mísy klademe vrstvu brambor, posolíme, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Na další vrstvu dáme plátky posolených vajec a opět vrstvu osolených brambor a sýra. Zbytek sýra vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme brambory s vejci v předehřáté troubě asi 10 minut, pak je zalijeme mlékem s vejci, pokapeme máslem a upečeme do růžova.
Příloha: saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka