Sýrový bramborový smaženec švýcarský - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg brambor, 10 dkg slaniny, 5 dkg rostlinného tuku nebo másla, 15 dkg ementálu nebo goudy
Vařené studené brambory nakrouháme na širší nudle. Slaninu i sýr nakrájíme na užší nudle. Slaninu rozehřejeme na široké pánvi, přidáme a rozpustíme i tuk. Brambory naskládáme pevně do pánve, stlačíme je v koláč a zapečeme. Pak je pokryjeme škvarečky slaniny a sýrem, přitlačíme, a když se sýr zapeče, placku obrátíme. Pánev vložíme do trouby a necháme asi 15 minut dopéci. Vznikne jakýsi dozlatova opečený bramborový koláč. Podáváme ho se zeleninovou teplou přílohou nebo se salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka