Pikantní zapékané brambory - recept cpt. Cooka
4 porce: 85 dkg brambor, 3 dl mléka, 20 dkg kapusty, 10 dkg slaniny, několik lžic kečupu, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 špetka pálivé papriky, 1/2 citrónu na šťávu, sůl, bazalka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky a krátce podusíme na rozškvařené slanině. V mléce rozmícháme kečup, přidáme sladkou a pálivou papriku, sůl, citrónovou šťávu a jemně nakrájenou zelenou nebo rozemnutou suchou bazalku. Do vymazané zapékací misky, pekáče nebo kastrolu vložíme vrstvu brambor, na ně podušenou kapustu a navrch vrstvu brambor. Vše zalijeme připraveným kečupem a v troubě zapečeme. Podle chuti můžeme obložit čerstvou zeleninou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka