Pečené brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.2 kg brambor, sůl, máslo nebo husí sádlo
I. Pečení je u brambor úprava nejúčelnější. Čistě oprané, stejně velké střední brambory ve slupce kartáčkem odrhneme, osušíme a dáme na rošt na dno trouby. Pečeme-li v elektrické troubě, dáme rošt doprostřed. Pečeme asi 40 - 50 minut. Podáváme někdy jen se solí k mléku, jindy s čerstvým máslem, husím sádlem nebo pomazánkovým máslem, jindy třeba s rozmíchaným tvarohem.
II. Brambory můžeme péci také tak, že je očištěné, neoloupané nakrájíme na plátky necelý půlcentimetr silné a pečeme na plechu po obou stranách. Upečené dokřupava buď jen solíme, nebo promícháme v misce s rozetřeným česnekem a solí; zapíjíme mlékem nebo biokysem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka