Bramborová polévka nakyselo - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg brambor, čerstvé houby nebo sušené, sůl, kmín, 1/4 l kyselého mléka, 1/8 l kysané smetany nebo biokysu, 1 lžíce hladké mouky, kopr, 1 l vody
Ve slané vodě vaříme očištěné a pokrájené brambory s kmínem a houbami. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku zátřepkou z mléka a mouky, povaříme, přidáme smetanu nebo rozšlehaný biokys. Podle chuti případně trochu přikyselíme. Okořeníme koprem, je zde chutnější než petrželka. Nemáme-li ho, pak volíme pažitku nebo mladou cibulovou nať.
Přidáme-li do polévky každému na talíř jedno ztracené vejce, máme chutnou letní večeři.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka