Francouzské brambory - recept cpt. Cooka
3 porce:  35 dkg brambor, 1 malý květák, 4  vejce, 15 dkg uzeného masa, 2  pórky, 2 dl mléka, 5 dkg tvrdého sýra, sůl, majoránka, mletý pepř, 3 stroužky česneku, muškátový květ
Oškrábané brambory nahrubo nastrouháme, dáme do vyšší nádoby, zalijeme mlékem a v mikrovlnné troubě vaříme přikryté 7 minut. Pórek nakrájíme na kolečka, maso na kostičky, květák rozebereme na růžičky, vše smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme k bramborám. Vejce ušleháme, přidáme majoránku, muškátový květ, pepř, sůl a větší část nastrouhaného sýra. Směsí zalijeme zeleninu s masem, promícháme a vaříme přikryté 20 minut. Zbytek sýra nakrájíme na proužky, dáme na nákyp a zapékáme ještě 5 min.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka