Brambory zapékané se salámem a zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, 20 dkg salámu, 10 dkg mrkve, 10 dkg zeleného hrášku, 2 vejce, 5 dkg tvrdého sýra, 10 dkg másla, sůl, špetka mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, pažitka
Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Salám pokrájíme na kostečky a osmahneme ho na troše sladké papriky. Mrkev s hráškem podusíme, vejce uvaříme natvrdo. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou brambor, plátky vařených vajec, salámem a zeleninou. Navrch zůstanou brambory. Z poloviny másla a z mouky si uděláme jíšku, podlijeme trochou vody a povaříme na hustou omáčku. Tou polijeme brambory a posypeme je strouhaným sýrem. V troubě do růžova zapečeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka