Brambory zapečené s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vařených brambor, 2 hrsti sušených hub, 1 lžička másla, 1/2 středně velké cibule, sůl, špetka kmínu, tuk na pekáč, strouhanka nebo smaženka, 1 šálek smetany, 2 vejce, 1 lžíce másla
Oprané houby namočíme nejméně na půl hodiny, scedíme a na drobno pokrájíme. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme houby, malou špetku kmínu a podusíme je do měkka. Vařené brambory nakrájíme na plátky kráječem na vařená vejce, osolíme je, promícháme s dušenými houbami a hrstí opražené strouhanky nebo smaženky (smaženku není třeba opražit). Směs vložíme do silně vymaštěné zapékací mísy vysypané strouhankou nebo smaženkou, poklademe kousky másla a dáme péci. Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci a dopečeme.
Příloha: saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka