Čínská nudlová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg vařených vlasových nudlí, olej, 4 šálky kuřecího vývaru (nebo hovězího), 1 šálek drobně nakrájeného vařeného hovězího masa nebo kuřecích prsíček, 1 šálek fazolových lusků vařených nebo sterilovaných, 1 lžíce sójové omáčky, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka mletého zázvoru, glutasol, sůl, 2 lžíce bílého vína, pažitka
Připravíme si hovězí nebo kuřecí vývar. Povaříme v něm na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme drobně usekané vařené maso, zelené pokrájené fazolky. Krátce povaříme. Mezitím uvaříme vlasové nudle, dáme je okapat a osmažíme dočervena na oleji. Křupavé nudle opět povaříme v polévce, až změknou. Současně přidáme mletý pepř a zázvor. Pak polévku ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem a podle potřeby osolíme. Přidáme víno a hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Podáváme horké v miskách na závěr oběda či večeře jako poslední chod.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka