Bramborová paštika se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, 1 lžička kmínu, sůl, 25 dkg mraženého špenátu, 6 dkg směsi bylinek, tuk, 4 vejce, 45 dkg kysané smetany, cayenský pepř, mletý pepř, 12.5 dkg strouhané goudy
Brambory uvaříme ve slupce s kmínem a solí, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymastíme obdélníkovou paštikovou formu. Vejce rozšleháme se smetanou, oběma pepři a solí. Smícháme uvařený špenát, usekané bylinky a 2/3 goudy. Formu střídavě plníme vrstvou brambor, špenátu a poléváme ochucenými vejci. Formu vložíme do vodní lázně a pečeme 90 minut na spodní příčce trouby předehřáté na 180°C. Před dopečením posypeme zbylou goudou a dáme vychladnout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka