Bramborová musaka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, 3  vejce, 1/2 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 8 dkg oleje, sůl,

Masová směs: 1/2 kg mletého masa, 1 větší cibule, 5 dkg oleje, mletý pepř, sůl

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Nádivku připravíme tak, že osmažíme na tuku pokrájenou cibuli, na ni dáme mleté maso, které podle chuti osolíme a opepříme a s cibulkou trochu prosmažíme. Do vymaštěného kastrolu vkládáme postupně plátky syrových brambor a vrstvu masité nádivky tak, aby poslední byly brambory. Pokapeme tukem. Vše zalijeme po krátkém zapečení nálevem, který si připravíme z mléka, žloutků a polohrubé mouky. Osolíme, dobře promícháme a přidáme sníh z bílků. Musaku tím zalijeme a pečeme asi 3/4 hodiny na mírném ohni.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka